Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Близько 14 тисяч громадян шукали захисту у прокуратурі в минулому році

    

Упродовж 2018 року органами прокуратури Київської області отримано 13 535 звернень громадян.

З них 4 079, або майже кожне третє звернення, направлено за належністю в інші відомства на підставі п. 3 ст. 7 Закону України «Про звернення громадян».

Водночас, 197 повернуто заявникам або залишено без розгляду у зв’язку з неналежним оформленням та не відповідністю вимогам статті 5 зазначеного Закону, зокрема, без зазначення прізвища, місця проживання громадянина або відсутністю підпису.

З урахуванням наявних повноважень органами прокуратури області вирішено 9 259 звернень, переважна частка яких, зокрема, 6 135 –  з питань досудового розслідування.

З числа розглянутих визнано обгрунтованими та задоволено 549 звернень, з яких знову таки 401 з питань досудового розслідування, 10 – з питань представництва інтересів держави в суді, 9 – з питань участі у кримінальному провадженні в суді, решта – з інших питань.

Разом з тим, за результатами розгляду 542 звернень внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

Крім того, на особистому прийомі в органах прокуратури прийнято 2 702 громадян, з них 257 безпосередньо керівниками прокуратур.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2176