Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатами раптової перевірки прокуратурою Київської області виявлено факти безпідставного притягнення засуджених до відповідальності у Бучанській виправній колонії № 85

    

Прокуратурою Київської області за результатами раптової перевірки  в державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено грубі порушення прав засуджених при їх поміщенні в дисциплінарний ізолятор.

 

Встановлено, що адміністрацією колонії напередодні Нового року безпідставно притягнуто 2 засуджених до відповідальності у вигляді поміщення в дисциплінарний ізолятор, внаслідок проведення необ’єктивної перевірки за фактами нібито вчинення ними порушень, недоведення в їх діях усіх ознак дисциплінарного проступку та не встановлення причин та умов, у зв’язку з чим необхідна їх ізоляція.

 

Крім того, адміністрацією установи не забезпечено право зазначених засуджених на отримання правової допомоги під час вирішення питання про їх дисциплінарну відповідальність, а також право оскаржити застосовані до них стягнення.

 

Реагуючи на вказані порушення прокуратурою негайно звільнено 2 засуджених з дисциплінарного ізолятору.

 

На даний час вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

 

Питання законності застосування до засуджених заходів стягнень перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2413