Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд зобов’язує сільську раду Броварського району привести до ладу дитячі майданчики

    

Захищаючи права дітей на безпечне дозвілля, Броварською місцевою прокуратурою встановлено, що дитячі ігрові та спортивний майданчики розташовані на території Літківської сільської ради Броварського району та, які відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» належать до об'єктів  благоустрою населених пунктів, всупереч чинному законодавству України, не відповідають вимогам безпеки.

Зокрема, сільською радою не забезпечено проведення робіт з технічної інвентаризації, паспортизації чотирьох дитячих майданчиків, що розташовані в селі Літки та перебувають на її балансі, не проведено обстеження і перевірку технічного стану його конструкції. Така бездіяльність сільради призводить до безконтрольності за технічним станом елементів майданчиків та, як наслідок, створює загрозу безпеці дітей.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду адміністративний позов про визнання протиправною бездіяльність Літківської сільської ради з питань забезпечення проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків села та зобов’язання вчинити певні  дії.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2259