Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини в суді домоглась повернення державі понад 12 га земель вартістю майже 10 млн грн на території Таращанського району

    

Установлено, що рішенням Степківської сільської ради Таращанського району надано в оренду товариству земельну ділянку площею понад 12 га з цільовим призначенням для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами.

У подальшому, на підставі вказаного рішення між сільською радою та товариством укладено договір оренди земельної ділянки. Вартість землі становить майже 10 мільйонів гривень.

Разом з тим, вказана земельна ділянка надана в оренду всупереч вимог земельного законодавства щодо обов’язкового проведення земельних торгів.

Так, у товариства  відсутній спеціальний дозвіл на користування надрами та відсутні розташовані на земельній ділянці об'єкти нерухомого майна, що перебувають у її власності. Таким чином, товариство оминуло передбачену законом процедуру земельних торгів.

Зважаючи на вказані порушення, Кагарлицька місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсними рішення сільської ради та договору оренди земельної ділянки.

Рішенням господарського суду Київської області від 03.12.2018 позовні вимоги місцевої прокуратури задоволені в повному обсязі, визнано недійсними рішення Степківської сільської ради про передачу в оренду товариству земельної ділянки площею понад 12 га та договору оренди землі.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2564