Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено порушення прав засуджених в Ірпінському виправному центрі № 132

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Ірпінський виправний центр (№ 132)» виявлено численні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної оплачуваної праці на підсобному господарстві установи. 

Так, всупереч вимог Кримінально-виконавчого кодексу України керівництвом виправного центру не виконуються належним чином обов’язки щодо розміщення засуджених, організації їх трудового і побутового влаштування, забезпечення додержання умов праці та порядку відбування покарання.

Виявлено факти безпідставного проживання засуджених на підсобному господарстві виправного центру у не пристосованих для цього місцях, а також їх працевлаштування без укладення з ними строкових трудових договорів.

Адміністрація виправного центру самоусунулась від проведення із засудженими індивідуальної соціально-виховної та психологічної роботи, внаслідок чого вони вчиняють значну кількість правопорушень.

 

За результатами перевірки прокуратурою області внесено вказівку начальнику Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції про усунення виявлених порушень та притягнення посадових осіб, з вини яких допущено вказані порушення, до дисциплінарної відповідальності, яка перебуває на розгляді.

 

Робота щодо забезпечення законності та додержання прав засуджених в установах виконання покарань продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2618