Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку площею 2 га на території Бородянського району

    

Фастівською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного вибуття з державної власності земельної ділянки площею 2 га.

Згідно вимог земельного законодавства громадяни України мають право на безкоштовну передачу їм земельних ділянок у визначених законом розмірах один раз для відповідного виду використання. 

Зокрема, безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності для ведення особистого селянського господарства здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.

Установлено, що на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Київській області громадянину надано безоплатно у власність земельну ділянку загальною площею 2 га для ведення особистого селянського господарства на території Бородянського району, після того, як вже раніше вказаній особі державою безоплатно передавалася земельна ділянка для таких же цілей на території Фастівського району.

Реагуючи на порушення, та з метою  захисту інтересів держави , місцевою прокуратурою до Бородянського районного суду скеровано позовну заяву про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру у Київській області та витребування земельної ділянки  площею 2 га на території Бородянського району з чужого незаконного володіння.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2365