Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою викрито оборудку екс-посадовця Департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА щодо фіктивного працевлаштування особи

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру посадовцю Департаменту підтримки фермерства, кооперації та розвитку сільських територій Міністерства аграрної політики та продовольства України за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Підозрюваний, обіймаючи посаду директора Департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації, зловживаючи службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, фіктивно працевлаштував жінку до одного із відділів департаменту.

Водночас, за вказівками колишнього посадовця у період із жовтня 2016 року по жовтень 2018 року уповноважені особи вносили недостовірні відомості до табелів обліку використання робочого часу працівником, достовірно знаючи, що остання фактично не перебувала на робочому місці.

Внаслідок незаконних дій службовця, особі безпідставно нараховано та виплачено грошові кошти у вигляді заробітної плати, додаткових компенсаційних та заохочувальних виплат на суму понад 200 тис грн, у результаті чого державі завдано збитків на вказану суму.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2747