Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд домоглась стягнення у бюджет смт. Велика Димерка майже 200 тис грн коштів пайової участі

    

Установлено, що один із забудовників на території Великодимерської селищної ради Броварського району отримав від Державної архітектурно-будівельної інспекцієї України декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.

Відповідно до вимог містобудівного законодавства, перед введенням в експлуатацію обєкта нерухомості замовник будівництва повинен обов’язково укласти договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту, та сплатити до місцевого бюджету пайовий внесок. 

Однак, у порушення Закону, забудовник ухилився від укладення такого договору, внаслідок чого селищна рада до бюджету не отримала коштів, які могли бути використані на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Велика Димерка.

Зважаючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Київської області з позовом в інтересах держави до забудовника про відшкодування збитків у вигляді упущеної вигоди у розмірі майже 200 тис грн до місцевому бюджету селищної ради, який було задоволено в повному обсязі.  

Проте, не погоджуючись із таким рішенням суду, забудовник подав апеляційну скаргу, яку наразі постановою північного апеляційного господарського суду залишено без задоволення, а рішення суду першої інстранції, яким задоволено позов місцевої прокуратури, залишено без змін.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2509