Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За наполегливої позиції прокуратури Київської області не допущено передчасне умовно-дострокове звільнення засудженого з Кагарлицької виправної колонії № 115

    

Завдяки принципової позиції прокуратури Київської області Київським апеляційним судом, за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено клопотання про застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання до засудженого, який відбуває покарання в державній установі «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» за вчинення дорожньо-транспортної пригоди в стані алкогольного сп’яніння, що спричинила смерть потерпілої.

Установлено, що комісією вказаної виправної установи безпідставно прийнято рішення та направлено до суду клопотання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання засудженого, який за період відбування покарання мав нестабільну поведінку, неодноразово притягувався до дисциплінарної відповідальності, у тому числі за зберігання заборонених предметів. 

Ухвалою суду першої інстанції задоволено клопотання начальника виправної колонії в застосуванні пільги, передбаченої ст. 81 Кримінального кодексу України.

За результатами судового розгляду в апеляційній інстанції, апеляційну скаргу прокуратури задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано та постановлено нову ухвалу, якою відмовлено в застосуванні до засудженого умовно-дострокового звільнення, з урахуванням його поведінки за період відбування покарання.

Законність застосування до засуджених пільг перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2116