Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення в діяльності філії державної установи «Центр пробації» в м. Києві та Київській області

    

Прокуратурою області за результатами перевірки з питань повноти здійснення філією державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області відомчого контролю за діяльністю територіальних підрозділів з питань пробації Київської області при виконанні кримінальних покарань та адміністративних стягнень встановлено численні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про адміністративні правопорушення.

Так, виявлено порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні територіальними органами з питань пробації кримінальних покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських і виправних робіт, а також щодо здійснення неналежного нагляду за засудженими, звільненими від відбування покарання з випробуванням, інше.

Мають місце порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та Закону України «Про пробацію» щодо не проведення належної соціально-виховної роботи та не здійснення інших визначених законодавством заходів, спрямованих на виправлення засуджених, які перебувають на обліках в органах з питань пробації, у зв’язку з чим у поточному році ними вчинено значну кількість нових злочинів.

Вказані порушення стали можливими, у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області за діяльністю територіальних підрозділів.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області внесено вказівку начальнику філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області, яка на даний час перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення прав осіб та стан законності при виконанні уповноваженими органами з питань пробації кримінальних покарань та адміністративних стягнень перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2001