Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд вимагає повернути державі землі лісогосподарського призначення «Боярської лісодослідної станції»

    

Установлено, що в травні 2008 року розпорядженням Києво-Святошинської районної державної адміністрації товариству надано в оренду земельні ділянки площею понад 1,5 га для ведення лісового господарства в межах Ходосівської сільської ради з числа земель постійного користування Боярської лісової дослідної станції Національного аграрного університету.

Втім, відведення в оренду вказаних земель відбулося з порушенням вимог  лісового та земельного законодавства,  оскільки питання розпорядження землями лісогосподарського призначення (для ведення лісового господарства) не відноситься до компетенції Києво-Святошинської РДА.

Крім цього, райдержадміністрацією надано в оренду товариству спірні землі без вилучення та згоди постійного користувача.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до господарського суду Київської області пред'явлено позов про визнання недійсними розпорядження райдержадміністрації та договору оренди земельних ділянок.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2474