Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього посадовця райдержадміністрації Київщини, діями якого державі завдано збитків на суму понад 4 млн грн

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього посадовця  райдержадміністрації Київщини у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Установлено, що постановою Київського апеляційного господарського суду задоволено позов заступника Генерального прокурора України та визнано недійсними розпорядження Києво-Святошинської РДА, договору оренди землі та зобов'язано товариство повернути державі земельну ділянку площею майже 15 га в межах Гатненської сільської ради.

Однак, незважаючи на те, що постанова набрала законної сили та на розгляді в суді перебувала касаційна скарга товариства, де відповідачем по справі була райдержадміністрація, колишній службовець, достовірно знаючи, що земля є спірною, завізував розпорядження про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки у власність 12 громадянам для ведення особистого селянського господарства.

В результаті таких злочинних дій, із державної власності незаконно вибула земельна ділянка площею майже 15 га, що спричинило збитків державі на суму понад 4 млн грн.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

За вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2872