Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини домоглась у Верховному Суді скасування незаконних судових рішень у справі щодо нерухомого майна

    

За результатами моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень України прокуратурою області виявлено рішення господарського суду Київської області із майнового спору стосовно об’єкту нерухомості, розташованого в м. Києві, що є грубим порушенням вимог процесуального законодавства щодо виключної підсудності господарських справ.

Так, враховуючи, що офіційна державна реєстрація спортивного комплексу загальною площею 5940, 8 кв.м., відносно якого виник спір, вказує на його дійсне місцезнаходження в Дарницькому районі м. Києва, даний спір безальтернативно територіально підвідомчий іншому господарському суду – за місцезнаходження зазначеного майна.

Незважаючи на те, що суд апеляційної інстанції не підтримав повністю позицію прокуратури Київської області про відсутність законних повноважень у господарського суду Київської області на провадження судочинства у даній справі, Верховний Суд безапеляційно погодився з викладеними в касаційній скарзі доводами прокуратури, скасував незаконні судові рішення та направив справу на новий розгляд за підсудністю (територіальною юрисдикцією) до господарського суду м. Києва, де наразі у іншій справі триває спір стосовно законності вибуття зазначеного майна із державної власності у приватну.

Органами прокуратури і надалі вживатимуться дієві та своєчасні заходи для забезпечення захисту інтересів держави.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2029