Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в судовому порядку наполягає на стягненні до бюджету понад 11 млн грн коштів пайової участі на розвиток інфраструктури с. Петропавлівська Борщагівка

    

Установлено, що в серпні 2016 року між Петропавлівсько-Борщагівською сільською радою та одним із товариств, яке виступило замовником будівництва укладено договір про пайову участь замовника у створенні інфраструктури с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Так, відповідно до договору забудовник зобов’язаний сплатити пайову участь (внесок) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту до введення об’єкту будівництва в експлуатацію в сумі понад 11 млн грн на рахунок сільської ради.

При цьому, встановлено, що забудовнику видано сертифікат відповідності закінченого будівництвом об’єкту, відповідно до якого введено в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок площею будівництва майже 6,5 тис м2.

Однак, забудовником всупереч Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» не сплачено кошти пайової участі до введення об’єкту будівництва в експлуатацію.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про стягнення із забудовника на користь територіальної громади с. Петропавлівська Борщагівка коштів пайової участі за укладеним договором на загальну суму понад 11 млн грн.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2756