Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд повернула дітям приміщення Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня

    

Північним апеляційним господарським судом залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокуратури області в частині зобов’язання селищну раду звільнити та повернути приміщення Центру творчості дітей та юнацтва міста Ірпеня.

Так, нехтуючи вимогами Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту», які передбачають можливість використання майна закладів освіти виключно для потреб навчально-виховного процесу, на початку 2017 року Управління освіти і науки Ірпінської міської ради передало в оренду приміщення позашкільного навчального закладу загальною площею 776,6 кв.м і вартістю 252 тис. грн. для розміщення Гостомельської селищної ради.

Таким чином, за спірним договором оренди фактично змінено цільове призначення приміщення позашкільного навчального закладу та визначено його використання для розміщення селищної ради, тобто для діяльності, яка ніяким чином не пов’язана з освітньою діяльністю закладу.

Господарський суд Київської області визнав обґрунтованими позовні вимоги прокуратури, позов задовільнив.

Разом з тим, селищною радою внесено апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яку Північним апеляційним господарським судом залишено без задоволення.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2596