Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Директора підприємства підозрюють у привласненні майже 150 тис грн державних коштів, виділених на ремонт дороги в одному із сіл Обухівського району

    

За процесуального керівництва Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури директору приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Установлено, що у 2017 році між Дерев'янською сільською радою Обухівського  району та приватним підприємством  укладено договір з капітального ремонту дороги по одній із вулиць с. Дерев'яна на суму понад півмільйона гривень.

У подальшому, директор підприємства, будучи службовою особою, використовуючи своє службове становище, склав акт приймання виконаних будівельних робіт, до якого вніс завідомо неправдиві відомості про те, що роботи з ремонту дороги виконанні в повному обсязі.

Так, на підставі підроблених директором підприємства документів сільська рада на рахунок підрядника перевела кошти в сумі понад півмільйона гривень.

Проте, з'ясовано, що обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договору на суму майже 150 тис грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі н6а строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2424