Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини через суд повернула державі землі лісового фонду на території Броварського району, вартістю майже півмільйона гривень

    

У грудні 2012 року рішенням Рожнівської сільської ради Броварського району відведено у приватну власність 3 громадянам для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд земельні ділянки площею 0,75 га, вартістю майже півмільйона гривень. Потім на підставі цивільно-правових угод громадяни відчужили землі на користь третьої особи.

Установлено, що вказані земельні ділянки  відносяться до земель лісового фонду і перебувають у постійному користуванні ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

Так, відведення земельних ділянок лісового фонду відбулося з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування ними, а також без зміни їх цільового призначення.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним рішення Рожнівської сільської ради, скасування рішення  про реєстрацію та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

Наразі Броварський міськрайонний суд в повному обсязі задовольнив позовні вимоги місцевої прокуратури щодо повернення у державну власність 0,75 га земельних ділянок лісового фонду.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2793