Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено позов щодо повернення державі земельних ділянок лісового фонду площею 5 га на території Іванківського району

    

У березні 2006 року розпорядженням Іванківської районної державної адміністрації затверджено проекти землеустрою щодо відведення у власність ряду громадян земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Страхоліської сільської ради Іванківського району площею 5 га, вартістю понад 200 тис грн.

Згодом, на підставі вказаного розпорядження громадяни отримали державні акти на право власності на земельні ділянки та за договорами купівлі-продажу земля неодноразово відчужувалась на користь третіх осіб.

Як з’ясувалось, вказані земельні ділянки на момент їх відведення громадянам частково відносились до земель лісогосподарського призначення ДП «Іванківське лісове господарство».

Однак, в порушення вимог земельного та лісового законодавства, відведення районною державною адміністрацією громадянам вказаних земельних ділянок для нелісогосподарських потреб відбулося без вилучення з держлісгоспу та згоди землекористувача, а також зміни їх цільового призначення.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву про визнання недійсними розпорядження Іванківської РДА, державних актів на право власності та  витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення площею 5 га з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Іванківського лісового господарства».

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2228