Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області припинила злочинну схему незаконного заволодіння елітних авто марок «Lexus», «Range Rover», «Mercedes» та інших (ФОТО)

    

Прокуратурою Київської області здійснюється процесуальне керівництво   досудовим розслідуванням  у кримінальному   провадженні за підозрою  4 осіб  у незаконному заволодінні транспортними  засобами на території міста Києва та Київської області, а саме у вчиненні  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України.

          

Так, прокуратурою області у тісній взаємодії зі співробітниками УКР ГУ НП у Київській області, ГУ БКОЗ СБУ та СУ ГУ НП в області припинено злочинну схему незаконного  заволодіння автомобілів марок «Toyota», «Lexus», «Honda», «Acura», «BMW», «Range Rover» та «Mercedes».

          

Вказана злочинна група упродовж 2018 року займалися  викраденням елітних автомобілів, з подальшим «перебиттям  номерів кузова та двигуна», а також їх «розборкою» з метою реалізації автозапчастин. При цьому, ділки використовували  пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, GPS трекери, спеціальну техніку для зчитування кодів автомобілів.

          

У середу, 31 жовтня, під час проведення понад 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів виявлено та вилучено автомобілі, прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготівки для технічних паспортів та голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільних номерних знаків та інші допоміжні засоби, пристосовані для вчинення незаконних дій, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

                               

Загальна площа складських приміщень «відстійників», в яких зловмисники  переховували  викрадені авто та запчастини до них, становить близько 1000 кв.м. 

На даний час вирішується питання щодо затримання в порядку ст. 208 КПК України ще однієї особи, яка причетна до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 5157