Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області виявлено факти безпідставного притягнення адміністрацією державної установи «Білоцерківська виправна колонія № 35» засуджених до дисциплінарної відповідальності

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою за результатами перевірки в державній установі «Білоцерківська виправна колонія № 35» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо порядку застосування до засуджених заходів стягнень та процедури дисциплінарного провадження.

Виявлено факти незаконного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності за невиконання вимог правил внутрішнього розпорядку, які не були доведені до їх відому. Також наявні випадки складення матеріалів про притягнення засудженого до відповідальності за невиконання вимог адміністрації на житловій території установи, в той самий час коли він перебував на роботі в промисловій зоні.

Крім того, адміністрацією колонії безпідставно застосовувались до засуджених заохочення за сумлінне ставлення до праці, дотримання трудового розпорядку та вимог безпеки праці, коли вони фактично не працювали або недотримувались цих визначених умов. 

За результатами перевірки начальнику державної установи «Білоцерківська виправна колонія № 35» внесено вказівку про усунення виявлених порушень, в тому числі щодо скасування незаконно застосованих до засуджених заходів стягнень та заохочень, а також притягнення посадових осіб, з вини яких допущено вказані порушення, до дисциплінарної відповідальності, яка перебуває на розгляді. 

Питання законності застосування до засуджених заходів стягнень та заохочень перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2399