Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд вимагає повернути землі лісового фонду на території Фастівського району вартістю понад 4,5 млн грн

    

Під час здійснення заходів представницького характеру, Фастівською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2004 році на підставі рішення Дмитрівської сільської ради Фастівського району фізичній особі в оренду надано земельну ділянку загальною площею 2 га для рибогосподарських потреб вартістю понад 4,5 млн грн.

Втім, з'ясовно, що частина вказаної земельної ділянки до її відведення відносилась до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебувала у постійному користуванні державного підприємства «Фастівське лісове господарство».

Таким чином, відведення земельної ділянки в оренду відбулося без зміни цільового призначення земель, з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки земельна ділянка не вилучалися з державного лісового фонду і згода землекористувача на припинення права користування не надавалась.

Реагуючи на виявлені порушення, Фастівською місцевою прокуратурою до Господарського суду Київської області пред'явлено позов про визнання недійсним рішення та договору оренди земельної ділянки.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2244