Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки органам прокуратури Київської області судом повернуто державі земельну ділянку водного фонду площею майже 20 га вартістю 24 млн грн на території Броварського району

    

Установлено, що у 2007 році розпорядженням Броварської районної державної адміністрації  надано в оренду садовому товариству земельні ділянки площею майже 20 га вартістю майже 24 млн грн для ведення садівництва за рахунок земель водного фонду на території однієї із сільських рад Броварського району.

Однак, відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначені землі накладаються на землі водного фонду, а саме знаходяться у межах прибережної захисної смуги.

Згідно Закону до земель державної власності, які не можуть надаватись в оренду для ведення садівництва належать землі водного фонду, більш того, взагалі заборонено розорювання таких земель та городництво.

З метою захисту порушених прав держави, Броварська місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування розпорядження Броварської РДА, визнання договору оренди землі недійсним з припиненням зодов’язань на майбутнє.

Наразі позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2673