Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі з незаконного володіння громадян майже півгектара земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району

    

Установлено, що у 2008 році  розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у приватну власність 4 громадян передано для ведення індивідуального садівництва земельні ділянки площею майже півгектара з числа земель водного фонду, зокрема за рахунок прибережної захисної смуги затоки Київського водосховища на річці Дніпро в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

У подальшому, за договорами купівлі-продажу, право власності на вказані землі перейшло до однієї особи.

Вимогами Земельного та Водного кодексів України забороняється передача земель водного фонду із державної власності у приватну, а також садівництво в межах прибережних захисних смуг.

З метою захисту порушених прав держави, прокуратурою Київської області до суду пред’явлено позов про визнання недійсним розпорядження та витребування на користь держави півгектара земель водного фонду.

Прокуратура Київської області продовжує вживати заходи щодо поновлення порушених прав держави на незаконно відчужену власність Українського народу - землі водного фонду, які перебувають під особливою охороною держави.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2467