Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області навчальними закладами Ставищенського району оформлено правовстановлюючі документи на земельні ділянки площею майже 19 га вартістю 16 млн грн

    

Установлено, що Ставищенською районною радою та відділом освіти Ставищенської районної державної адміністрації не вжито відповідних заходів для оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки 10-ти загальноосвітніх шкіл району загальною площею майже 19 га, вартістю 16 млн грн.

Так, відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку вказаного навчального закладу створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, формує ризики для нормального функціонування навчального закладу та учбового процесу, що може призвести до негативних наслідків, порушення прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківська місцева прокуратура звернулась до суду з позовами про визнання протиправною бездіяльності районної ради та відділу освіти і зобов’язання оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки.

Під час судових розглядів справ відповідачами добровільно виконано позовні вимоги прокурора. Так, Ставищенською районною радою та відділом освіти Ставищенської РДА укладено із землевпорядними організаціями договори щодо розроблення технічної документації із землеустрою на вищезазначені земельні ділянки, які розробляються.

Таким чином, органами прокуратури області попереджено порушення інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2488