Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області до державної власності реально повернуто земельну ділянку державного підприємства Інституту фізіології рослин і генетики НАН України вартістю понад 4 млн грн у Васильківському районі

    

Установлено, що з порушенням вимог земельного законодавства, в лютому 2010 року Глевахівською селищною радою Васильківського району фізичній особі передано у приватну власність земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства в смт. Глеваха.

Однак, як з'ясувалось, вказана земельна ділянка  відноситься до земель державної власності та використовується для забезпечення діяльності державного підприємства «Дослідне сільськогосподарське виробництво» Інституту фізіології рослин і генетики НАН України.

Завдяки вжитим заходам  Києво-Святошинської місцевої прокуратури судом задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано недійсними рішення Глевахівської селищної ради, державний акт на право приватної власності і витребувано на користь держави земельну ділянку площею понад 2 га вартістю понад 4 млн грн.

На даний час, за результатами вжитих місцевою прокуратурою заходів, земельну ділянку площею 2 га реально повернуто у власність держави в особі ДП «Дослідне сільськогосподарське виробництво» Інституту фізіології рослин і генетики НАН України шляхом внесення відповідних даних до Державного реєстру речових прав.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2178