Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть громадянина Російської Федерації, який шахрайським шляхом заволодів коштами потерпілої в сумі понад 50 тис грн, під приводом отримання знижки для здійснення покупок та виграшу побутової техніки

    

Броварською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 43-річного громадянина Російської Федерації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.  

Установлено, що 43-річний чоловік, за попередньою змовою із жінкою, в березні 2016 року повідомили потерпілій неправдиву інформацію щодо проведення акції, яка полягала в отриманні знижки для здійснення покупок у супермакеті та виграші побутової техніки з можливістю отримання її вартості у разі підтвердження платоспроможності.

У подальшому, потерпіла, перебуваючи за місцем свого проживання в м. Бровари, показала наявні у неї грошові кошти зловмисникам, які скориставшись неуважністю жінки, заволоділи грошовими коштами в сумі 20 тис грн та 1 200 доларів США, чим завдали їй майнової шкоди на загальну суму понад  50 тис грн.

Варто зазначити, що відносно 51-річної співучасниці вказаного злочину матеріали виділено в окреме кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому також скеровано до суду. За результатами розгляду вказаного кримінального провадженння, у січні поточного року, судом винесено обвинувальний вирок, яким жінку засуджено до покарання у вигляді штрафу.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Разом з тим, стаття 62 Конституції України регламентує, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2753