Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі земельну ділянку площею понад 4 га на території Миронівського району вартістю майже 800 тис грн

    

Установлено, що між Юхнівською сільською радою Миронівського району та громадянином укладено договір оренди земельної ділянки для ведення фермерського господарства площею понад 4 га вартістю майже 800 тис грн.

Втім, як з'ясувалось, вказаний договір укладено всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки, оскільки відповідно до вимог Земельного кодексу України фізичні особи мають право на отримання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства поза процедурою аукціону, а юридичні особи навпаки, тільки за результатами земельних торгів.

З'ясовано, що отримання фізичною особою значної площі землі для ведення фермерського господарства спрямоване на штучне збільшення «земельного банку» свого фермерського господарства, створеного ще в 1997 році, за спрощеною процедурою, без обов'язкового проведення земельних торгів. 

Реагуючи на вказані порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою до суду пред'явлено позов про визнання недійсними рішення сільської ради та договору оренди земельної ділянки.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2547