Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно раніше судимого 32-річного чоловіка, який ошукав потерпілу майже на 90 тис грн, обіцяючи надати допомогу в переоформленні квартири

    

Броварською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 32-річного чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) КК України.

Установлено, що раніше судимий чоловік, маючи не зняту і не погашену судимість за вчинення аналогічного злочину, на шлях виправлення не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Так, упродовж січня-лютого поточного року, зловмисник  з метою заволодіння грошовими коштами, шляхом обману та зловживання довірою, запропонував 31-річній потерпілій надати їй допомогу в підготовці документів для переоформлення квартири.

Як з'ясувалось, чоловік, не мав на меті виконувати взяті на себе зобов'язання та присвоїв грошові кошти жінки, яка звернулась до нього за допомогою.

Таким чином, шляхом обману та зловживання довірою, чоловік заволодів грошовими коштами потерпілої, чим завдав їй матеріальних збитків на суму майже 90 тис грн.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Разом з тим, стаття 62 Конституції України регламентує, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2286