Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заступником прокурора області проведено особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державних установах Бучанська виправна колонія № 85 та Ірпінський виправний центр № 132

    

Заступником прокурора області Єфремовим С.О. та начальником відділу прокуратури області Колбом І.О. проведено особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державних установах Бучанська виправна колонія № 85 та Ірпінський виправний центр № 132.

За результатами вказаного прийому організовано розгляд звернень засуджених з питань застосування умовно-дострокового звільнення, заміни покарання більш м’яким, Закону України «Про амністію у 2016 році» та з інших питань, з якими зверталися засуджені.

Крім того, виявлено факт грубого порушення трудових прав засуджених.

Зокрема, адміністрацією Бучанської виправної колонії № 85 всупереч вимог трудового та кримінально-виконавчого законодавства залучено засуджених до роботи у медичній частині та Бучанській багатопрофільній лікарні № 85 фактично на безоплатній основі за відсутності укладених з ними цивільно-правових чи трудових договорів.

Адміністрація установи, перевищуючи свої службові повноваження, безпідставно відібрала у вказаних засуджених заяви про працевлаштування на безоплатній основі, з метою ухилення від виплати засудженим заробітної плати, податкових платежів та внесків до відповідних фондів соціального страхування.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 172 КК України та ч. 1 ст. 365 КК України.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених на працю продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2421