Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області судом до державної власності повернуто земельну ділянку автодорожного комплексу площею понад 2,5 га, яка була надана в оренду приватному підприємству

    

Установлено, що в квітні 2004 року рішенням Гірської сільської ради Бориспільського району надано в оренду приватному підприємству земельну ділянку площею понад 2,5 га в с. Гора під комплекс автодорожнього обслуговування.

Однак, як з'ясувалось, вказана земельна ділянка частково відноситься до земель транспорту, є частиною існуючої автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський, належить на праві постійного користування Службі автомобільних доріг у Київській області і остання не надавала згоду на її вилучення зі складу земель транспорту відповідно до положень земельного законодавства.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з метою повернути в державну власність та законному землекористувачу незаконно надану в оренду земельну ділянку.

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області судом задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Служби автомобільних доріг у Київській області до Гірської сільської ради Бориспільського району, приватного підприємства про визнання недійсними рішення та договору оренди земельної ділянки.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2935