Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатами розгляду касаційної скарги прокуратури Київської області Верховним Судом відновлено права держави на майно Дитячого оздоровчого табору «Славутич» площею понад 6 тис м2

    

Верховним Судом підтримано правову позицію прокуратури Київської області щодо повернення до державної власності нерухомого майна колишнього Дитячого оздоровчого табору санаторного типу «Славутич» площею понад 6 тис м2 у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району.

Так, у 2015 році Господарським судом Київської області задоволено позов прокуратури області та визнано за державою право власності в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України на незаконно реконструйовані приватним підприємством об'єкти нерухомого майна дитячого табору «Славутич».  Крім того, вказане рішення суду першої інстанції залишено в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій.

Однак, у 2016 році приватне підприємство подало до суду заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, якими виявився договір купівлі-продажу зовсім іншого майна.

У поточному році Господарським судом області частково задоволено заяву приватного підприємства, чим фактично поділено нерухоме майно між державою та приватним підприємством. Вказане рішення залишено в силі судом апеляційної інстанції.

Не погоджуючись з даними рішеннями прокуратурою Київської області подано касаційну скаргу, доводи якої підтримав Верховний Суд та залишив нерухоме майно табору за державою в особі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а у задоволенні заяви приватного підприємства про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами відмовлено.  

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2391