Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно 23-річного хлопця, який створив та реалізовував через Інтернет шкідливе програмне забезпечення призначене для несанкціонованого втручання в роботу компютерних мереж

    

Установлено, що упродовж поточного року 23-річний хлопець створив та через мережу Інтернет збував шкідливий програмний копмлекс, призначений для автоматизації процесу зламу веб-серверів, тобто для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призводить до витоку інформації, яка в них обробляється.

У подальшому, зловмисник, з метою незаконного збагачення, розмістив електронне оголошення про надання у вільному доступі користувачам мережі Інтернет вказаного комплексу, вказавши умови оплати. Після чого, здійснював його збут користувачам.

Так, у березні поточного року один із користувачів мережі Інтернет придбав у зловмисника шкідливий програмний комплекс призначений для несанкціонаваного втручання в роботу комп'ютерних мереж за грошові кошти в сумі 20 доларів США.

За процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 23-річного хлопця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою збуту та збут шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2292