Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступнику директора підприємства, який привласнив бюджетні кошти виділені на проведення ремонту автодороги у Вишгородському районі на суму майже 800 тис грн

    

Установлено, що у 2016 році між директором приватного підприємства та Службою автомобільних доріг у Київській області було укладено договір підряду щодо проведення поточного ремонту автомобільної дороги за бюджетні кошти у Вишгородському районі на суму понад 4 млн грн.

Так, чоловік, перебуваючи на посаді першого заступника директора підприємства, будучи службовою особою, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт з поточного ремонту автодороги, на підставі яких замовником робіт на рахунок підприємства перераховано грошові кошти.

Втім, як з'ясувалось, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму майже 800 тис грн.

За процесуального керівництва Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2642