Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення прав засуджених на медичне забезпечення в Бориспільській виправній колонії

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо дотримання вимог законодавства в установах виконання покарань та забезпечення прав засуджених, у тому числі на охорону здоров’я.

Проведеною Бориспільською місцевою прокуратурою перевіркою в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» виявлено порушення прав засуджених на медико-санітарне забезпечення.

Зокрема, не дотримуються вимоги законодавства щодо проведення первинного медичного огляду всіх засуджених після їх прибуття до установи, а також проходження засудженими профілактичного медичного огляду перед звільненням з колонії. Наявні випадки неотримання засудженими необхідного лікування.

Медична частина установи не укомплектована необхідним медичним обладнанням, недостатньою є кількість відповідних медичних працівників для забезпечення у повному обсязі прав засуджених на охорону здоров’я.

Також, виявлено порушення вимог законодавства щодо порядку та умов зберігання лікарських засобів.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2627