Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру чотирьом учасникам злочинного угруповання, які вчинили ряд зухвалих розбійних нападів на території області, завдавши потерпілим матеріальних збитків на суму понад 13 млн грн

    

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру учасникам злочинного угруповання, у складі 4 осіб, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст 187 (розбій, поєднаний з застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений організованою злочинною групою та поєднаний з проникненням у приміщення, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах) КК України.

Установлено, що організатором злочинної групи є 34-річний уродженець Полтавської області, який неодноразово судимий за особливо тяжкі злочини, у тому числі пов’язані з протиправним заволодінням чужим майном.

Так, вказана організована група діяла з жовтня 2017 року по квітень 2018 року та вчинила ряд зухвалих і жорстоких розбійних нападів на території Київської області. До вчинення кожного злочину співучасники ретельно готувались та спостерігали за громадянами протягом тривалого часу, вивчаючи їх графік та спосіб життя.

У подальшому, зловмисники  вривалися до будинків потерпілих у балаклавах та зі зброєю. Після чого, вимагали від них грошові кошти та матеріальні цінності, при цьому погрожували розправою, знущались та  безжально били.

У результаті вчинених розбійних нападів потерпілим завдано матеріальних збитків на суму понад 13 млн грн.

У ході проведення більше 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання та реєстрації підозрюваних правоохоронцями виявлено та вилучено речові докази.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Наразі прокуратурою області до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2620