Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито двох службових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" на одержанні ними неправомірної вигоди у розмірі 141 тис грн, яку посадовці вимагали від суб'єктів господарювання за участь в тендерах (ФОТО)

    

У середу, 29 серпня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України викрито службових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль", а саме начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 141 тис грн, яку посадовці вимагали від суб'єктів господарювання за участь в тендерах.

          

Так, вказані особи, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, при цьому отримуючи від останніх неправомірну вигоду (так звані «відкати») в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру. 

Під час затримання в однієї із вказаних осіб вилучено грошові кошти в сумі 40 тис грн, а в іншої особи – грошові кошти в сумі 101 тис грн.

          

 

                                

Наразі правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 5193