Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обинувальний акт відносно голови сільської ради, яка за 50 тисяч гривень хабара намагалась «підкупити» депутата за припинення ініцювання останнім перевірок використання бюджетних коштів

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно голови сільської ради, яка за 50 тисяч гривень хабара намагалась «домовитись» із депутатом, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Установлено, що між однією з сільських рад Бориспільського району та приватним підприємством укладено договір щодо ремонту покриття автостоянки. Втім, зясовано, що підприємство побудувало нову автостоянку без відповідних дозвільних документів.

З приводу незаконного будівництва автостоянки депутат цієї ж сільської ради неодноразово звертався із депутатськими зверненнями до відповідних контролюючих органів.

Після чого, до депутата неодноразово звертались директор будівельного підприємства та сільський голова з проханням відкликати його звернення.

Таким чином сільський голова намагалась підкупити депутата за припинення перевірок щодо незаконного використання бюджетних коштів під час будівництва.

Під час передачі неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч гривень прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Київській області та слідчого управління ГУНП в Київській області голову сільської ради затримано «на гарячому».

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3000