Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення у діяльності Кагарлицької виправної колонії №115

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав засуджених в установах виконання покарань та дотримання у них вимог законодавства.

За результатами проведеної Кагарлицькою місцевою прокуратурою перевірки в державній установі «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» виявлено порушення прав засуджених на медико-соціальне та матеріально-побутове забезпечення.

Так, наявні факти допуску засуджених до роботи в їдальні установи без проходження ними необхідних медичних оглядів, незабезпечення засуджених належними умовами проживання, порушення в установі протипожежного та природоохоронного законодавства.

Також, виявлено випадки незаконного застосування до засуджених заходів стягнень, незабезпечення проведення із ними належної соціально-виховної роботи, а також порушення щодо вилучення у засуджених заборонених предметів – мобільних телефонів.  

Реагуючи на вказані правопорушення, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірок порушень, які перебувають на розгляді.

На даний час тривають аналогічні перевірки в інших виправних установах Київської області.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3718