Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повідомила про підозру лісничому, який здійснив розтрату ввіреного йому державного майна

    

Установлено, що лісничий одного з лісництв ДП «СЛП «Київоблагроліс»,  будучи матеріально-відповідальною службовою особою, зловживаючи службовим становищем, діючи за попередньою змовою групою осіб, достовірно знаючи, що працівники однієї приватної фірми будь-яких робіт по заготівлі деревини на території ДП «СЛП «Київоблагроліс» не проводили, склав та підписав відповідні офіційні документи, до яких внесено неправдиві відомості про виконання робіт по заготівлі деревини  на суму більше 10 тисяч гривень.

 

На підставі вищевказаних документів з розрахункових рахунків ДП «СЛП «Київоблагроліс» на рахунок приватної фірми безпідставно перераховано грошові кошти у сумі понад 10 тисяч гривень. Таким чином, державі спричинено збитки на вказану суму.

 

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури лісничому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (розтрата майна, яке перебувало у його віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Підозрюваному загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк  до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2473