Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі лісову ділянку вартістю майже 150 тисяч гривень, яка в порушення вимог законодавства опинилася у приватній власності громадянина

    

Установлено, що у 2012 році рішенням Рожнівської сільської ради  Броварського району надано дозвіл на розробку документації із землеустрою для відведення у приватну власність громадянину земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд. Нормативно-грошова оцінка земельної ділянки становить майже 150 тисяч гривень.

 

Як з’ясувалось, рішенням сільської ради дозвіл громадянину на розробку документації із землеустрою для отримання вказаної земельної ділянки у власність скасовано.

У подальшому, вказана земельна ділянка неодноразово відчужувалася на підставі цивільно-правових угод на користь інших осіб.

Крім того, спірна земельна ділянка відноситься до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство».

 

Так, відведення земельної ділянки лісового фонду відбулося з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування нею, а також без зміни її цільового призначення.

 

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2679