Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру забудовнику, який залучивши кошти інвесторів будівництва багатоповерхових житлових будинків в м. Бровари шахрайським шляхом заволодів коштами громадян в сумі майже 2 млн грн, продавши приміщення в багатоповерхівці без дозволу на виконання будівельних робіт

    

  Установлено, що у 2016 році чоловік, будучи одним із засновників товариства, маючи на меті шахрайським шляхом заволодіти інвестиційними коштами громадян, які останні перерахували для будівництва багатоповерхових житлових будинків у м. Бровари, створив житлово-будівельний кооператив.

 Так, вказаний кооператив разом із директором товариства уклав з орендарем земельної ділянки, яка розташована у м. Бровари тристоронній договір про забудову житлових багатоповерхових будинків на зазначеній земельній ділянці.

Згідно договору орендар земельної ділянки делегував товариству та кооперативу право вчиняти всі дії, як замовник будівництва.

 

Однак, як з’ясувалось, дозволи кооперативу, як забудовнику, на проведення будівельних робіт Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області не видавалися та учасники договору за вказаними дозволами до інспекції не зверталися.

 

В подальшому, голова кооперативу з метою заволодіння інвестиційними коштами громадян організував діяльність щодо продажу приміщень житлових багатоповерхових будинків, укладавши з потенційними інвесторами договори про сплату пайових внесків на розрахунковий рахунок кооперативу та при цьому надавши останнім підробний дозвіл на виконання будівельних робіт.

Таким чином, забудовник під приводом будівництва та продажу квартир в м. Бровари, шляхом обману та зловживання довірою, заволодів коштами громадян в сумі майже 2 млн грн.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури 36-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), що вчинене у великих та особливо великих розмірах) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3275