Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред'явлено позов з вимогою повернути до держави майже 80 га земель на території Таращанського району з незаконного володіння громадянина

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Станишівської та Дубівської сільських рад Таращанського району.

Установлено, що в грудні 2012 року розпорядженнями Таращанської районної державної адміністрації надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення громадянину земельних ділянок в оренду, розташованих на території вказаних сільських рад.

В подальшому, в липні 2014 року між Головним управління Держземагенства у Київській області укладено 3 договори оренди земельних ділянок площею майже 80 га вартістю понад 2 млн грн для ведення фермерського господарства.

Як з'ясувалось, вказані договори укладено всупереч законодавчої процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства, оскільки громадянин мав на меті отримати земельні ділянки без проведення земельних торгів, всупереч ст. 14 Земельного кодексу України, а отримання ним зазначених площ земель для ведення фермерського господарства фактично спрямоване на збільшення земельного банку фермерського господарства.

Реагуючи на виявлені порушення законодавства, Кагарлицька місцева прокуратура звернулась до суду з позовом щодо скасування розпоряджень Таращанської районної державної адміністрації та наказів Головного управління Держземагенства у Київській області, визнання недійсними і скасування договорів оренди земельних ділянок.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2399