Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника одного з відділень ПАТ «Укрпошти» у Переяслав-Хмельницькому районі, яка зловживаючи службовим становищем привласнила кошти громадян, сплачені ними за спожиті комунальні послуги

    

Установлено, що у 2016-2017 роках, жінка обіймаючи посаду начальника одного з відділень ПАТ «Укрпошта» у Переяслав-Хмельницькому районі, з метою незаконного збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнювала грошові кошти громадян, які сплачувались ними за спожиті комунальні послуги.

Як з'ясувалось, зловмисниця отримувала від громадян кошти та забирала їх з каси, при цьому не вносила відомості до розрахункових книжок і касових звітів, в результаті чого комунальні послуги фактично не оплачувались.

Вказаними злочинним діями ПАТ «Укрпошта» завдано майнової шкоди у розмірі 22 тис грн.

За процесуального керівництва Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника одного з відділень ПАТ «Укрпошта» за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2672