Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області проводить понад два десятка санкціонованих обшуків у Київській, Житомирській областях та столиці у рамках розслідування кримінального провадження щодо зловживання службовим становищем посадовими особами під час оборуток зі скрапленим газом в особливо великих розмірах (ФОТО)

    

У п’ятницю, 18 травня, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в Київській області та Департаментом захисту економіки НП України проводить понад два десятка санкціонованих обшуків на території Київської, Житомирської областях та м. Києві у ПАТ «Київоблгаз», ПАТ «Житомиргаз» та інших підприємствах.

 

    

 

Вказані слідчі дії проводяться у рамках розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

    

 

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що між одним з державних підприємств та приватним акціонерним товариством укладено договір-доручення щодо реалізації скрапленого газу. Відповідно до інформації підприємства протягом 9 місяців 2017 року ним реалізовано понад 1 млн кілограм скрапленого газу для потреб населення на суму понад 13 млн грн.

 

Втім, зясовано, що частина скрапленого газу так і не надійшла до населення, оскільки вказане підприємство реалізовувало його через мережу підконтрольних автозаправних газових станцій, а документи, в яких відображалась потреба населення у скрапленому газі, були підробленими.

 

Як наслідок, за попередніми даними, підприємство на аукціоні купувало газ за 3 грн, частину цього газу реалізовувало населенню за 6 грн, а решту – через підконтрольні автозаправні газові станції за 12 грн.

 

Таким чином, зловживаючи службовим становищем посадові особи підприємств сприяли розкраданню державних коштів під час надання та виконання робіт по постачанню скрапленого газу населенню.

 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3272