Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника одного із комунальних підприємств Білоцерківської міської ради за підробку офіційних документів та розтрату коштів місцевого бюджету на суму майже 100 тис грн

    

Установлено, що начальник одного із комунальних підприємств Білоцерківської міської ради уклав договір з підрядником про капітальний ремонт приміщення цеху комунального підприємства на суму майже 100 тисяч гривень.

 

Так, за умовами договору підрядник протягом одного місяця повинен провести капітальний ремонт приміщення та здати його замовнику. Однак, начальник комунального підприємства, будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем вчинив розтрату коштів місцевого бюджету Білоцерківської міської ради.

 

Достовірно знаючи, що будівельні роботи за договором з капітального ремонту приміщення цеху підрядник не проводив, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав та завірив печаткою акти приймання виконаних робіт та довідку про їх вартість.

 

У подальшому, на підставі вказаних документів на рахунок підрядника перераховано майже 100 тисяч гривень з місцевого бюджету Білоцерківської міської ради.

 

За процесуального керівництва Білоцерківської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 (розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Білоцерківською місцевою прокуратурою до начальника комунального підприємства пред’явлено цивільний позов в інтересах держави про відшкодування шкоди, завданої злочином.

 

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до пяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2781