Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі земельну ділянку площею майже 8 га, передбачену для будівництва Великої кільцевої дороги м. Києва, яку незаконно отримали у приватну власність громадяни на підставі розпоряджень Бориспільської РДА

    

Установлено, що на підставі розпоряджень Бориспільської районної державної адміністрації декільком громадянам відведено у приватну власність земельні ділянки площею майже 8 га для ведення особистого селянського господарства на території Іванківської сільської ради Бориспільського району, які у подальшому були відчужені на користь юридичної особи.

 

Однак, вказані земельні ділянки накладаються на коридор Генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги  навколо міста Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги.

 

Так, розпорядження Бориспільської РДА є незаконним, оскільки на його прийняття  діяла заборона Кабінету Міністрів України вчиняти будь-які дії, спрямовані на передачу в оренду або відчуження земельних ділянок та об’єктів у зоні відведення земель для будівництва кільцевої дороги.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання недійсним розпорядження Бориспільської РДА, державного акту на право власності та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2888