Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки професійній та принциповій позиції прокуратури Київської області депутата Березанської міської ради визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією

    

Установлено, що депутат Березанської міської ради Київської області, являючись суб’єктом відповідальності відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив міську раду про наявність реального конфлікту інтересів під час розгляду питання на сесії щодо продажу земельної ділянки, власником якої він являється.

 

Так, депутат не вжив жодних заходів щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів, не подав до міської ради заяву про конфлікт інтересів, яка відповідно до ст.35 Закону України «Про запобігання корупції» заноситься в протокол засідання. 

 

У подальшому, чоловік з метою поліпшення свого матеріального становища, під час голосування рішення з питання продажу його земельної ділянки проголосував «за», однак для уникнення конфлікту інтересів він повинен був утриматись від голосування.

 

Завдяки прокуратурі області, рішенням суду депутата визнано винним у вчинені адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених    ч. 1, 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП.

 

Прокуратура Київської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, направлені на притягнення до передбаченої законодавством відповідальності осіб, які вчинили  адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3090