Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області судитимуть голову та депутата Кодаківської сільради Васильківського району, які за 70 тисяч гривень хабара погодились надати особі 1 тисячу тонн чорнозему під виглядом утилізації ґрунту

    

Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування стосовно голови Кодаківської сільської ради Васильківського району за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (пособництво у видачі завідомо неправдивого офіційного документу) та за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 368 (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення дій в інтересах того, хто надає таку вигоду з використанням наданих службових повноважень) КК України та директора комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом вказаної сільради за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

На даний час обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Нагадаємо, вказані особи, діючи за попередньою змовою, пообіцяли громадянину надати 100 машин чорнозему, якщо останній їм сплатить 100 тисяч гривень. У подальшому, зловмисники повідомили чоловіка, що нададуть йому «знижку» і за 70 тисяч гривень він зможе вивезти ґрунт, але якщо зробить це своїм екскаватором, щоб мешканці села не викрили голову та депутата на протиправній діяльності.

 

У подальшому, розуміючи, що вказана дія є незаконною, зловмисники видали чоловіку неправдивий договір разової роботи щодо утилізації грунту.

 

Правопорушникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2621