Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає визнати недійсним розпорядження Богуславської РДА щодо відведення громадянину в оренду земельної ділянки площею 45 га для ведення особистого селянського господарства

    

Установлено, що розпорядженням Богуславської районної державної адміністрації затверджено проект землеустрою щодо відведення в оренду громадянину земельної ділянки площею 45 га для ведення особистого селянського господарства на території Дмитренківської сільської ради строком на 49 років. Вартість вказаної земельної ділянки становить понад 3 млн грн.

У подальшому, райдержадміністрація уклала договір оренди вказаної земельної ділянки з громадянином, а державним реєстратором було зареєстровано за громадянином право оренди вказаної земельної ділянки.

Втім, відповідно до вимог чинного законодавства для ведення особистого селянського господарства використовують земельні ділянки розміром не більше 2,0 гектарів. Таким чином, надання громадянину в оренду 45 га землі для ведення особистого селянського господарства значно перевищило встановлений законом граничний розмір.

Також, сторони договору порушили обовязкову вимогу при укладанні договору оренди земельної ділянки, якою є проведення нормативної грошової оцінки землі. Зазначене порушення призвело до суттєвого зменшення надходжень до бюджету за користування вказаною землею.

Богуславським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури пред’явлено до суду позов з вимогою визнати недійсним розпорядження та договір оренди земельної ділянки площею 45 га.

На даний час судом відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою та призначене підготовче засідання.  

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2551