Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області з незаконної приватної власності товариства територіальній громаді селища Коцюбинське повернуто котельні, які забезпечують теплопостачання більшості багатоквартирних житлових будинків та комунальних, державних установ селища

    

Установлено, що об’єкти соціальної інфраструктури селища Коцюбинське, а саме котельні по вул. Меблева, 1 та вул. Доківська, 14, загальною площею понад 1700 м², які забезпечують теплопостачання більшості багатоквартирних житлових будинків та комунальних, державних установ селища, ще у 2006 році, на підставі угоди про створення акціонерного товариства, Коцюбинською селищною радою без реєстрації права власності за територіальною громадою та з порушенням господарської компетенції передано до статутного фонду акціонерного товариства.

 

Зазначену угоду посадовці селищної ради уклали на умовах, які фактично призвели до зосередження впливу на усю господарську діяльність товариства у приватної фірми, яка мала відсоток в статутному капіталі товариства, достатній для одноособового управління діяльністю товариства.

 

Впродовж 2016 року комерційна фірма, отримуючи кошти від населення та бюджету селища за послуги теплопостання та безкоштовно використовуючи котельні територіальної громади, не сплатила жодної гривні НАК «Нафтогаз України», у зв’язку з чим постало питання відключення більшої частини селища від опалення.

 

Зважаючи на значний суспільний резонанс, що склався у селищі через зрив опалювального сезону, прокуратурою Київської області вчасно вжито заходи представницького характеру на захист інтересів держави та територіальної громади, шляхом оскарження в судовому порядку вищевказаної незаконної угоди.

 

Одразу після відкриття судом провадження за позовом прокуратури області приватною фірмою зареєстровано право приватної власності на вказані об’єкти комунальної власності.

 

Постановою Верховного Суду підтверджено доводи прокуратури, що згадана угода укладена з порушенням закону і завідомо суперечила інтересам держави і суспільства, оскільки не була спрямована на досягнення обумовленого в ній результату та укладалася сторонами з наміром використання комунальної власності приватним суб’єктом господарювання та усунення органу місцевого самоврядування від будь-якого впливу на господарську діяльність створеного акціонерного товариства щодо використання комунального майна.

 

За зверненням прокуратури Київської області органом державної реєстрації 19.04.2018 скасовано право приватної власності акціонерного товариства на котельні, в результаті чого об’єкти комунального майна повернуто її дійсному власнику – територіальній громаді селища Коцюбинське.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2830